Hírek

Tapasztalja meg a feltétel nélküli szeretet csodálatos érzését!

July 31.

Az igazi finn Mikulás december 5-i debreceni látogatása kapcsán Bódor Edit Joulupukki üzenetét is tolmácsolta, aki szerint „Legyünk jók és a karácsonyi béke és szeretet töltse be szíveinket! A Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője kiemelte, hogy a Mikulás csütörtökön 15.45-kor indul a Régi Városházától és 16 órára érkezik meg a Kossuth térre. Joulupukki és manói a kb. félórás szabadtéri program után a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjába is ellátogatnak. A sajtónyilvános, de zártkörű program során a mikulás több mint 100 hátrányos helyzetű gyermekkel fog találkozni. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a debreceni Advent varázslatos hangulatát tovább emeli M. Tóth Zsolt jégszobrász “jégvarázs show-ja”. A művész december 15-én és 21-én hatalmas jégtömbökből különleges figurákat farag ki majd sokunk örömére a Kossuth téren.

 

Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség evangélikus igazgató lelkésze azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az egyházak minden lehetőséget megragadjanak annak érdekében, hogy megmutatkozzanak a nagyközönség előtt, mert csak így lehet valódi értéket felmutatni, sikeresen kapcsolódási pontokat kínálni a nem hívők számára. Az evangélikus egyház alkalmai erről szólnak, hogy az ünnepkör alkalmával mindenki megtapasztalhatja Isten feltétel nélküli szeretetének csodálatos érzését.

 

Bereczki Lajos, a Baptista Teológiai Akadémia rektor-helyettese szerint örvendetes módon nagyon sok debreceni program közvetíti az Advent valódi üzenetét. Ennek megfelelően a helyi baptista gyülekezet tagjai is rendszeresen diakóniai és karitatív tevékenységet végeznek Debrecenben. Támogatják azokat a közösségeket, akik a hajléktalanokkal foglalkoznak, de lelki és anyagi segítséget kínálnak a súlyos, daganatos betegségben szenvedőknek is.

 

Sipos Barnabás, a Debreceni Szent Háromság Magyar Ortodox Egyházközség parochusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei advent a helyi ortodox közösség számára különösen jelentős, miután december 28-án megtartják a Debreceni Szent Háromság magyar ortodox egyházközség templomának felszentelését. Az ünnepségen részt vesz a Magyar Ortodox Egyház metropolitája is.

 

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője azt hangsúlyozta, hogy a filmszínház – hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz – az adventhez is csatlakozott ingyenesen látogatható filmvetítésekkel. December 7-én 16.00 órától az “Interjú Istennel” című filmet vetítik le, amelyet az Evangélikus Gyülekezet által szervezett beszélgetés követ. Egy héttel később, december 14-én, 16 órától a “Ferenc pápa – Egy hiteles ember” című dokumentumfilm tekinthető meg, a vetítést követően a házigazda, a Római Katolikus Egyházközösség lesz. Egy különleges kezdeményezésről is hírt adott Fejér Tamás, amelyet autista gyermekeknek és családtagjaiknak szerveznek. Egy közkedvelt mesefilmet, a Jégvarázs 2. részét lehet megtekinteni egy ún. csendes vetítés keretében, szűrt teremfénnyel és halkabb körülmények között.

 

Bíró Csaba, a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője elmondta, hogy a jövőre fennállásának 30 éves évfordulóját ünneplő együttes a “Karácsonyi Valceremónia” című műsorával december 21-én, – két alkalommal – 16 és 19 órától is várja a közönséget a Kölcsey Központban. Az idei karácsonyi gálaműsoron táncos utazást tesznek a világ körül, ahol a versenytáncosok káprázatos standard, latin és show-táncai láthatók majd.