Hírek

Hétezer debreceni szeretetdoboz összegyűjtése a cél

June 15.

A tavalyi 6500 után, idén 7000 csomag a cél – elindult a karitatív testület adventi adománygyűjtő akciója. A felajánlásokat le lehet adni az Adventi kuckóban és a cégeknél, intézményeknél elhelyezett szeretetdobozokban is. Várnak tartós élelmiszert, játékokat, valamint tisztító- és tisztálkodószereket. A kuckó az adventi időszaknak nem csak gyűjtőhelyként, de közösségi pontként is működik majd.

 

Az Add tovább gyűjtőláda az Aranybika épülete előtt, az Adventi kuckó bejáratánál kapott helyet. Ide is várja a Debreceni Karitatív Testület a felajánlásokat, de különféle cégeknél, intézményeknél szeretetdobozban is leadhatóak az adományok. Tavaly 6500 csomag gyűlt össze, idén legalább 7000 a cél.

 

 

– Több mint 350 önkéntesünk segít abban az önkormányzati képviselőkkel együtt, hogy ezek az adományok még karácsony előtt célba érjenek – mondta el Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

 

Az adventi kuckó közösségi pontként is működik, az ide betérő adományozókat kézműves foglalkozások is várják. Széles Diána alpolgármester erről azt mondta: a kuckó amellett, hogy közösséget épít, élményt is nyújt például a magányos idősek számára.

 

– Bárki bejöhet, itt társakra, beszélgetőpartnerekre talál. Tavaly láttuk, hogy nagyon sok egyedülálló idős ember élt ezzel a lehetőséggel – hangsúlyozta Széles Diána.

 

A gyűjtőpontokra tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak, de szívesen fogadnak játékokat is. A járvány miatt azonban ruhákat idén nem tudnak fogadni

 

Forrás: dehir.hu

Fotó: Miskolczi János