Hírek

Hétvégén személyesen várja a Mikulás a gyerekek kívánságait!

July 12.

Idén a Mikulás hintón érkezik Debrecenbe, és a gyönyörű Adventi Kuckóban hallgatja meg a kívánságokat, verseket és dalokat, melyekkel a gyerekek készülnek.

 

A karácsonyi vásár Adventi Kuckójában és a DEMKI közösségi tereiben is mikulásváró programokkal készülnek a gyerekeknek. Az Adventi Kuckó már egy hete fogadja a gyerekeket és felnőtteket megpihenni, és december 2-5. között a karácsonyra hangolt házikóban személyesen a Mikulással is találkozhatnak. Kedden 18:00 és 18:20 között közös éneklésre vár mindenkit a Mikulás a Dósa nádor téren.

Amíg a kicsik sorra kerülnek a Mikulásnál, az Adventi Kuckó szomszédságában található Krones Meseváros csillogó, fényes varázsvilága segít elfoglalni a gyerekeket, a Dósa nádor téren pedig a barokk körhinta és a karácsonyi kisvasút nyújt kikapcsolódási lehetőséget számukra.

 

A Debreceni Advent Mikulás-programjai:

December 2. 16:00-19:00 Találkozás a Mikulással (Adventi Kuckó)

December 2. 20:30-22:00 Mikulás jégdisco / DJ PéGé (Jégpálya)

December 3. 11:00-18:00 Találkozás a Mikulással (Adventi Kuckó)

December 5. 16:00-18:00 Mikulásvárás Reschofsky György bábszínésszel (Adventi Kuckó)

December 5. 18:00-18:20 Közös éneklésre vár mindenkit a Mikulás (Dósa nádor tér)

 

A DEMKI nemcsak az Adventi Kuckóban csal mosolyt kicsik és nagyok arcára, de számos egyéb programot kínál városszerte.

 

„Az a célunk, hogy minden városrészben közösségeket hozzunk létre programjaink által. A Mikulásvárás és a karácsonyi időszak kiemelten fontos és kedves az életünkben, hiszen ekkor gyerekek és felnőttek egyaránt nyitottabbak a közösen eltöltött időre, közösen megélt élményekre.” – mondta Halász D. János a DEMKI ügyvezetője.

 

December 2. és 6. között a DEMKI napról-napra a kikapcsolódás, a közösségi együttlét, a kézzel alkotás örömét adja Debrecen és a környék lakóinak. A diótörő, az adventi muzsikaszó, a mesemondás, a népi játékok, a workshopok, a természetismertető foglalkozások mellett a szeretett mézeskalácsdíszítés és adventi koszorúkészítés sem marad el, hogy megörvendeztessék az embereket.

 

Kismacsi Közösségi Ház

December 2, 10:00-12:00 Adventi családi délelőtt: koszorú és karácsonyfadísz készítés és interaktív hangszerbemutató.

December 9, 17:00 DEMKI Mikulás varázs a Házban: díszítés és kézműves foglalkozás, Réti Tibi bácsi mikulásváró interaktív műsora, fotózkodás a Mikulással.

 

Kossuth tér

December 6, 13:00-15:00 DEMKI Mikulás: A Debreceni Adventen kis ajándékkal készül a Mikulás az arra járó gyerekek részére.

 

Józsa

December 2. 10:00-12:00 Adventi hangolódás: Készítsünk fenyődíszeket és öltöztessük vele Józsa közösségi karácsonyfáját! Kreatív szombat.

December 2. 10:00-15:00 Adventi POSTAGALAMB kiállítás: Hogyan „működnek” a postagalambok? A józsai bemutatón kiderül.

December 6. 16-17.00 Mikulásjárás a Józsaparkban!

 

Csapókerti Közösségi Ház, Csapókert

December 2. 15:00 Mikulás-várás: Az óvodás gyerekekkel énekelve várjuk a Mikulást.

Aqua Manó Party: Mikulás a Pöttöm városban c. műsora: táncos, interaktív zenés műsor játékokkal, ajándékokkal, hóeséssel.

 

Homokkert

December 1. 15:00 -18:00 Adventi varázslat: Kézműves sarok gyerekeknek és felnőtteknek, adventi koszorú és asztaldísz készítése, mézeskalács díszítés, mesekuckó – diavetítés

December 1. 16:00 A diótörő: Részletek Csajkovszkij zeneművéből a Sokszínvirág Zenekar előadásában

December 1. 17:00 Játsszunk most együtt! Népi játékok a Debreceni Népi Együttes közreműködésével. A rendezvény ideje alatt kézműves vásár és termelői piac várja az érdeklődőket!

December 6. 14:00 Téli madárvédelem – a Természettár kiállításának megnyitója: Interaktív előadás gyerekeknek a madáretetők vendégeiről, a madáretetés aranyszabályairól és a téli madárvédelemről, a témához kapcsolódó kézműves foglalkozással.

 

Borsos József tér, Vénkert

December 5. 17:00 A Kíváncsi Katica mesezenekar Mikulásváró koncertje

December 06. 10:30  Érkezik a Mikulás: A Sokszínvirág Zenekar interaktív-zenés gyermekműsora