Hírek

Jótékonysági Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás a Debreceni Adventen

June 15.

Nyolcadik alkalommal gyűjtenek ajándékokat nehéz sorsú családok számára karácsonyi ronda pulcsiban Budapesten és Debrecenben.

 

December 9-én Debrecenben startvonalhoz állnak a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás résztvevői kötött, giccses ronda pulcsikban, és együtt futnak a jótékonyság jegyében.  A jótékonysági Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás, a Bakancslista Magyarország vezetőjével, Galambos-Parti Reginával közös szervezésben valósul meg, és a nagy sikerű budapesti kezdeményezéssel párhuzamosan rajtol Debrecenben.

A futás ez alkalommal is kéz a kézben jár a felhőtlen hangulattal, a mozgás örömével és a jótékonysággal. A sporteseményen a résztvevőknek nem kell mást tenniük, mint előkapni a leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsijukat, sapkájukat, sáljukat és magukkal hozni az adományozásra szánt ajándékokat. A jótékonysági futás célja a közösségi sport népszerűsítése mellett a Debrecenben és vonzáskörzetében élő rászoruló, hátrányos helyzetű családok és gyermekek karácsonyának szebbé tétele. A felajánlott adományokat a Debreceni Karitatív Testület munkatársain keresztül juttatják el a szervezők a családoknak. A futók együtt teszik fényesebbé a karácsonyt, hiszen a „jót adni jó” elvét követve megkímélt állapotú tárgyak – például gyerekjáték, plüssállat, gyerekkönyv vagy társasjáték – és hosszabb szavatossági idejű édességek adományozásával segítenek szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát.

 

A gyülekező állomáson, a Baltazár Dezső téren, még a start előtt a DVSC Akadémia edzőjével közös bemelegítés és táncműsorok várják a nevezőket, majd ezt követően elindulnak a 3,5 vagy 1 kilométeres távokra Debrecen belvárosán és a mesés adventi vásáron keresztül. A Mozdulj, Debrecen! tagjai is csatlakoznak a szervezéshez, a célban pedig Erdős Fruzsi fogadja karácsonyi dalokkal a beérkezőket.

 

December 9. 10:00 – 13:00

10:00 Gyülekező (Baltazár Dezső tér)

10:00-10:45 Helyszíni regisztráció

10:50 Közös bemelegítés

11:00 Rajt I. (3,5 km)

11:10 Rajt II. (1 km)

 

3,5 km-es útvonal: Baltazár Dezső tér – Hunyadi utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Piac utca (Adventi Vásár) – Kossuth tér – Múzeum utca – Déri tér – Baltazár Dezső tér

 

1 km-es útvonal: Baltazár Dezső tér – Hunyadi utca – Kálvin tér – Kossuth tér – Múzeum utca – Déri tér – Baltazár Dezső tér

 

Részvétel:

  • Ingyenes, nevezési díj nincs, de regisztrációhoz kötött!
  • Helyszíni nevezés a rajt helyszínén (Debrecen, Baltazár Dezső tér) december 9-én 10:00-10:45 óra között.
  • 16 év alatti nevezettek mellé felnőtt felügyelet szükséges.
  • A rendezvényen való részvétellel a nevező elfogadja és betartja az eseményre vonatkozó házirendet.

 

Este karácsonyi ronda pulcsis jégdiszkóval várja a korizókat Dew Tailor!

 

További információ a Debreceni Advent weboldalán és a Facebook eseményben.