Hírek

Megérkeztek a karácsony fényei!

June 15.

A Debreceni Advent első hétvégéje már a karácsonyi készülődés és a családdal, barátokkal közösen töltött idő jegyében telt Debrecenben: elindult a jégpálya és a koridiszkók, a színpadi szabadtéri koncertek és főzőshow-k, az Adventi Kuckó játékos foglalkozásokkal várta a családokat, a vásári forgatag a közel száz faháza szebbnél szebb portékákat kínált, továbbá felkapcsolódtak az ünnepi fények is.

 

„Amikor felgyulladnak Debrecen karácsonyi fényei, akkor fogjuk meg lélekben egymás kezét és az a melegség, szeretetteljes hangulat, melyet a karácsonyi fények okoznak tegye széppé a karácsonyt megelőző heteket. Ugyanakkor ne engedjük, hogy csak a látvány határozza meg számunkra a karácsonyt, ne engedjük, hogy a dolgok értelme elvesszen, ne csak arra figyeljünk, ami a szemünk előtt van, hanem arra is, ami nem látható.” – mondta Papp László polgármester adventi köszöntő beszédében.

 

A vasárnapi gyertyagyújtással egyidőben több ezer ember várta közösen azt az egy pillanatot a Kossuth téren, hogy felkapcsolódjanak Debrecen fényei, és az ünnepi díszkivilágítás beragyogja a belvárost.