Hírek

Szívvel, lélekkel Debrecenért!

July 31.

Figyeljünk oda azokra az értékekre, amelyeket magától értetődőnek veszünk!

Debrecen városa – történelmi múltjához híven – 2010 óta arra törekszik, hogy a keresztény közösség legnagyobb ünnepeikor – az Advent, a Húsvét és a Pünkösd időszakában olyan ökumenikus alkalmakat szervezzen, ahol a történelmi egyházak, a civil szervezetek és a város lakói közösen, együtt ünnepelhetnek.

A főtéren megrendezett adventi vasárnapi gyertyagyújtások mellett idén először december 1-je és 22-e között minden nap is meghívjuk a debrecenieket egy-egy olyan lelki tartalomban is gazdag programra, amely még szebbé, még emlékezetesebbé teszi az ünnepi készülődést.

 

A Kossuth téri nagyszínpadon felállított “Óriás Kalendárium” december 1-22.

Az ablaka minden nap 18 órakor kinyílik … és üzen nekünk! Figyeljünk azokra az értékekre, amelyeket olykor magától értetődőnek veszünk! Debrecen városrészeinek közösségei megajándékozzák azokat a tagjaikat, akik önkéntes vállalásaikkal sokat tesznek társaik jólétéért, boldogulásáért. A társadalmi felelősségvállalás csak úgy működhet igazán, ahogy ezek a megajándékozott civilszervezetek, vagy egyének teszik: szívvel, lélekkel Debrecenért! A naptárnyitásokat javarészt helyi, illetve környékbeli zenei formációk műsorai kísérik, műfajok és hangulatok, üzenetek és gondolatok sokaságát felvonultatva.

 

Találkozás a lappföldi Mikulással

December 5-én minden évben együtt várjuk a Mikulást, hogy megérkezzen Debrecenbe, a Kossuth térre! A Mikulás, azaz Juolupukki, ahogy a finn gyermekek hívják őt, a messzi lappföldi városból Rovaniemiből látogat el hozzánk idén is. Az ünnep közeledtével a piros palástos nagyszakállú már olvassa a leveleket, amit a világ minden tájáról küldtek neki a gyermekek, közben szorgos manói, a joulunttuk az ajándékok elkészítésével foglalatoskodnak.

 

15:45-től már Mikulásváró gyermekkoncerttel hangolódhatunk a Csicseri és Borsó zenekarral.
16.00 TALÁLKOZÁS A LAPPFÖLDI MIKULÁSSAL, JOULUPUKKIVAL
16:20 Csicseri és Borsó – Zimankós varázsdalok
16:45-től Joulupukki és manói a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjába látogat (zártkörű esemény)

 

Itt száz gyermeket fog megajándékozni Juolupukki. A meghívott családok gyermekei előzetesen kérdéseket fogalmaztak meg a Mikulásnak, amelyre a Mikulás válaszolna. A gyerekekkel a program végén közös fotót is készül majd a Mikulással.

 

Családoktól családoknak! Ez az „Add tovább!” – házikó küldetése!

A Mikulás napját követően a Mikulás háza december 9-én Add tovább! – házikóvá alakul. A Debreceni Karitatív Testület megalakulása óta vállal részt a városi adventi programokban. A tagszervezetek együtt munkálkodása, összehangolt tevékenysége országosan is példaértékű. A Testület idén is összehangolt gyűjtést indít a Kossuth téren felállított Adventi Kuckóban.

 

Kreatív, kézműves foglalkozások december 14., 15., 21., 22-én az Adventi Házikóban!

Ajtódísz, adventi koszorú, vagy csokigyűjtő doboz? Te döntöd el, hogy milyen ajándék kerüljön a karácsonyfa alá! A debreceni családok örömére a legkisebbektől egészen a nagyobb gyermekig bezárólag kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Az egyórás foglalkozásokon 10 gyermek készítheti el ajándékát.

Az eseményre előzetesen regisztrálni kell. Jegyár: 1200 Ft / fő
Jegyek hamarosan kaphatók a Kölcsey Központban, valamint online a fonixinfo.jegy.hu-n.

 

Messze zsong a hálaének – A Lautitia Kóruscsalád jubileumi hangversenye
2019. december 07. 18.00 Főnix Csarnok

Az elmúlt 5 év alatt hagyománnyá vált, hogy a Lautitia Kóruscsalád hálaénekével telik meg a levegő az adventi időszakban. Idén azonban az eddigieknél még több emberrel szeretnénk osztozni az együtténeklés és az adventi csodavárás örömében.

Az adventi koncert ezúttal más dimenzióba emeli a kórusművészetet és a klasszikus koncertről alkotott képet, hiszen egy sportcsarnok ad otthont ennek a nagyszabású eseménynek. Az ok egyszerű: a felfokozott érdeklődés mellett nemcsak a közönségnek igyekszünk helyet és lehetőséget biztosítani a közös imádságra, hanem a Kissné Weiser Katalin által alapított ének-zene tagozat (korábban Bányai iskola) volt növendékeit is várjuk egy soha nem látott, grandiózus közös éneklésre, ahol várhatóan közel 1000 ember éneke csendül fel a hatalmas létesítményben.

 

Ebben a nem mindennapi élményben a Budapesti Vonósok, Rőmer Ottó és Zenekara lesz a segítségünkre, természetesen a Szent Efrém Iskola összes kórusa is hallható lesz.
Van tehát okunk a hálaadásra, van reményünk az adventi várakozás méltó megélésére, és van hitünk énekünkkel szebbé tenni legszentebb ünnepünket és „hálát adni a magasság Istenének”.

 

Jegyár: 2200 Ft, 2600 Ft, 3200 Ft, 3800 Ft, 4200 Ft

 

Karácsonyi Valceremónia – Christmas around the world – Karácsony a világ körül
2019. december 21. 16.00 és 19.00 Kölcsey Központ

A Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsora az idén is – immár 29 éve – hagyományosan az ünnepvárás jegyében zajlik. Világot járt táncosaink a magyar hagyományokat megtartva idei műsorukban táncos utazást tesznek a világ körül. Az öt földrész legismertebb táncait tekintheti meg az ide látogató közönség, a versenytáncosok káprázatos standard, latin és show-táncai, a formációs táncosok és a mazsorettek látványos koreográfiáin keresztül. A kétórás program igazi táncos utazás lesz a világ körül.

16.00 Utánpótláscsoportok gálaműsora
Jegyek: 1500 Ft

19.00 Karácsony a világ körül
Jegyek: 3000 Ft