december 12.

16.00 – 17.00 Apollo Mozi Facebook oldala

Adventi filmes délután

Hagyomány, hogy advent idején az Apolló moziban egy-egy az ünnepre hangolódást elősegítő, lelkünket megérintő filmet tűzünk műsorra, amiről a vetítést követően a felekezetek lelkészeinek közreműködésével együtt beszélgetünk.

 

Örömhír, hogy a közkedvelt Adventi filmes délutánok a járványhelyzet miatt nem marad el, csak az online térbe költözik át!

 

Minden adventi hétvégén kiválasztottunk egy-egy filmet, amelyet egy linken keresztül szabadon, bármilyen időpontban az érdeklődők online megnézhetik!

 

A film által közvetített és ihletett gondolatok megosztása előre meghirdetett időpontban szintén online formában történik.

 

Advent minden szombatján 16 órakor az Apolló mozi Facebook oldalán élőben jelentkezünk a Kölcsey Központból, ahol lelkipásztorokkal beszélgetünk, és akiktől az élő adásnak köszönhetően lehet kérdezni is, vagy hozzászólni a diskurzushoz!

 

Harmadik alkalom: 2020. december 12. (szombat) 16:00 (beszélgetés)

 

Résztvevők: Krakomperger Zoltán plébános és Markovics Balázs segédlelkész

 

Online házigazda: Szent Anna Székesegyház és Főplébánia
Az előzetesen megtekinthető film: Pilátus, filmdráma, 75 perc, 2019

 

Dombrovszky Linda rendező adaptált alkotása Szabó Magda népszerű regénye alapján készült, amely világszerte több mint 12 nyelven jelent meg. A történet a szeretet tragikus természetéről olyan hazai sztárok főszereplésével, mint Hámori Ildikó és Györgyi Anna. Az idős vidéki asszony, Anna, megözvegyül. Lánya, a városban orvosként dolgozó Iza úgy gondolja, úgy lesz a legjobb, ha magához veszi az édesanyját. A saját közegéből kiszakított Anna és a nagyvárosi életet élő Iza kapcsolata azonban sehogyan nem működik, és Anna lassacskán elsorvad ebben az őszinte szeretetet nélkülöző együttélésben.

 

Szereplők: Hámori Ildikó, Györgyi Anna, Kovács Zsolt, Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kakasy Dóra, Máhr Ágnes, Martin Márta, Székely B. Miklós, Papp János

 

Előzetes: https://youtu.be/k5Z7ZHICm9U

 

Megtekintő link: https://mediaklikk.hu/duna/cikk/pilatus
További információ: https://www.facebook.com/events/2756784484572928

Részletek

Dátum

december 12.

16.00 – 17.00

Belépő

Ingyenes

Program kategória:

Szakrális

Helyszín

Apollo Mozi Facebook oldala