december 07.

18.00 Kölcsey Központ, Bényi Galéria

Angyalok pórázon könyvbemutató

Gyógyító kutyanapló

„Ki-be jártunk egymás szívébe, kísérték minden rezdülésemet, ismertek, hittek nekem, hogy holnap is ott leszek a számukra, ha kellett, figyelmeztettek, és ha eltört bennem valami, segítettek összesöpörni a törmelékeket… Úgy társalogtam velük, mintha önmagammal szóltam volna.”

 

Eszterhai Katalin Kozma Pál-díjas, Kanadában élő, magyar gyökereihez Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei szülőhelyéhez, és hazájához erősen kötődő író, újságíró televíziós producer.

 

„Csodálatos, hogy mit művelhet egy kutya az emberi lélekkel… Mennyi minden belefér egy kutya szívébe… gyönyörű és gyógyító remény, hűség, búcsú és találkozás is egyszerre…”
… És mennyire érdekes nézőpontot ad, amit a kutyák mesélnek.

 

Az írónő töprengésében fogalmazza meg:
„Igen, nem hagyhatom veszni, le kell írni a történeteiket, mert az emberi szív feledékenysége sebezhet, a hálátlanság pedig égethet, marhat. Tapasztalatból tudom, hogy vannak az életben olyan csodák, amelyek még akkor is, ha nem valóságosak, igazak. Kutyanapló, amelyik kinyitja a lelkünkre zárt ajtókat, és szép lassan előbújnak az érzések; sértődések, kérések – szeretet mindhalálig. Mindig mindenről tudtak, véleményük volt, és elhittem, hogy ismerik a titkot, az élet titkát, mert naponta hallottam tőlük, hogy sose add fel, sose nézz hátra, élj minden napot bátorsággal, kíváncsisággal, szerető szívvel, jobb legyél azoknál, akik rosszul bánnak veled, ha együtt vagyunk, minden a mienk”

 

Eszterhai Katalin új könyvében négylábú társaink szemüvegén keresztül láthatjuk s szerethetjük meg önmagunkat. Az állatok elméjének, intelligenciájának és gondolatainak kutatása már évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget. Számtalan tudományos kísérlet, tanulmány született a témában, de maguk a laikusnak számító gazdik is gyakorta elgondolkodnak, hogy vajon mi rejlik a szeretett házi kedvencek odaadással csillogó szempárja mögött. Éreznek az biztos. De vajon pontosan mit?
Eszterhai Katalin magyar származású tehetséges írónő, akinek a nevéhez olyan sikerkönyvek kötődnek, mint a Csillag lettél, a Majdnem Esterházy és a Szeretném még elmondani: szerettem, gondolt egy merészet, s úgy döntött, naplóba önti három cocker spánielének gondolatát úgy, hogy közben az ő érdekes és értékes látásmódjukon keresztül mutatja be saját életét, hétköznapjait, s tart tükröt nekünk olvasóknak, meg önmagának. Eszterhai Katalin új könyve, az Angyalok Pórázon nem csupán egy szórakoztató, és elgondolkodtató olvasmánynak ígérkezik, de lélek (ön)gyógyításra, és a szeretet legőszintébb formájának elsajátítására ösztönöz. A könyv véleménykinyilvánítása és elköteleződése a világ legszebb és legfontosabb érzelme, a szeretet felé!

Az esemény a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárságával közös szervezésben jött létre.

Részletek

Dátum

december 07.

18.00

Belépő

Ingyenes

Program kategória:

Egyéb

Helyszín

Kölcsey Központ, Bényi Galéria