december 03.

Debreceni Református Nagytemplom

Első Adventi gyertyagyújtás

10.00 Pásztoradvent a Debreceni Református Kistemplomban

 

Hortobágy pásztorai hagyományosan Debrecen legrégebbi templomában ünnepelték az egyházi év kezdetét, s a pásztortűzből vett lánggal gyújtották meg az adventi gyertyát. Ezt a régi, 19. századi tradíciót szeretné feleleveníteni a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség.

 

16.45 Énekes hagyományőrző vonulás a Régi Városházától a Nagytemplomig

 

Közreműködők: Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Debreceni Népi Együttes, a Kicsinyek Kórusa, a Hortobágyi Pásztorok, a Kuckó Művésztanya

 

17.00 Első adventi gyertyagyújtás

 

Beszédet mond: Papp László Debrecen város polgármestere, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke.

 

Ünnepi térjáték az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Debreceni Népi Együttes, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Iskola Kicsinyek Kórusa, a Hortobágyi Pásztorok, a Kuckó Művésztanya, a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Tánctagozata és színművészei, Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színművész, valamint Antóni Norbert énekes közreműködésével.

Részletek

Dátum

december 03.

Belépő

Ingyenes

Program kategória:

Szakrális

Helyszín

Debreceni Református Nagytemplom