december 04.

15.00 – 15.30 Dósa Nádor tér

IKON Restaurant karácsonyi ételek gasztro bemutató

A 2012-ben nyitott a debreceni Ikon, mely gyakorlatilag az első pillanattól kezdve a vidéki gasztronómia egyik kiemelkedő éttermének számít. Az Ikon étlapján elsősorban a helyi alapanyagok adta sokszínűséget szeretnék bemutatni fine bistro stílusban, figyelembe véve a lokális értékeket és a szezonalitást.

 

Ezért is fontos esemény, hogy idén a Michelin szakembereinek elismerését is elnyerték, mivel bekerültek a Michelin Guide magyarországi 2022-es kiadásába.

 

A több mint százéves francia étteremkalauz ismeretlen kilétű inspektorai a kiadvány fennállása óta több mint 40 országban, mintegy 30 ezer létesítményt értékeltek. A mai napig a Michelin Guide számít a legrangosabb gasztronómiai kalauznak, amiben szerepelni mérhető turisztikai hatással is bír.

 

A Debreceni Advent színpadán Thür Ádámtól, az Ikon séfjétől betekintést nyerhetünk egy magas gasztronómiát képviselő étterem ünnepi készülődésébe, mesélni fog a Michelin Guide ajánlás jelentőségéről és egy újragondolt, hagyományos karácsonyi étel is terítékre kerül, melyet meg is kóstolhat majd a közönség.

Részletek

Dátum

december 04.

15.00 – 15.30

Belépő

Ingyenes

Program kategória:

Egyéb

Helyszín

Dósa Nádor tér