december 19.

16.00 Emlékkert

Negyedik adventi gyertyagyújtás

16.00 Kántálás – az alföldi férfidalárda előadásában

16.30 Görögkatolikus betlehemes csoport Fülöpi betlehemes című ajándék előadása

 

17.00 Negyedik adventi gyertyagyújtás 

A több éves hagyományt követve, idén is a 43. Főnix Cserkészcsapat jóvoltából Debrecenbe érkezett betlehemi lángról gyújtják meg a negyedik gyertyát.

Ünnepi beszédet mond: Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, Tóth László, a Debreceni Megtestesülés Plébánia plébánosa és Kapin István, a Debreceni Görögkatolikus Parókia parókusa.

Az ajándékműsorban közreműködnek az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház gólyalábasai és a Debreceni Népi Együttes táncosai.

 

A gyertyagyújtás alatt Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma című rockopera részletei csendülnek fel Bordás Barbara énekművész, színész és György-Rózsa Sándor színész, énekes előadásában.

 

 

Bordás Barbara (Fotó: Pilván Anita) – énekművész, színész és György-Rózsa Sándor (Fotó: Tót Rózsa) – színész, énekes

 

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját 30 évvel ezelőtt mutatták be a Madách Színházban, azóta a zenés színpadok visszatérő sikerdarabja. Szűz Mária történetét mutatja be: ifjúságától Krisztus születésén át egészen a kereszthalálig és Mária mennybemeneteléig követhetjük az eseményeket János apostol tolmácsolásában. Középpontjában Mária életszentsége és anyasága áll, az áldozat, amelyet ő hozott, annak minden örömével és nehézségével együtt, ami a csodálatos zene és szöveg által elevenedik meg. A LantArt Produkció előadása a műfaj legkiválóbb énekeseinek közreműködésével készül Juronics Tamás rendezésében, a Győri Nemzeti Színházzal és a Kaposvári Csiky Gergely Színházzal közös koprodukcióban. Nyáron Debrecenben is láthatja a közönség a nagyszabású, lélekemelő produkciót. Ebből kaphatunk most ízelítőt a december 19-i gyertyagyújtáson Bordás Barbara és György-Rózsa Sándor színész énekesek közreműködésével, akik Máriát és Jézust alakítják majd az előadásban.

 

18.00 55xADY

Új kiadvány jelent meg a Déri Múzeum gondozásában. A kötetben szereplő verseket az Ady Endre Gimnázium diákjai szólaltatják meg.

A rövid műsor után a könyvet az illusztrátor, Grela Alexandra festőművész dedikálja a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

 

 

Az Emlékkertbe védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

A programok a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház szervezésében valósulnak meg.

Részletek

Dátum

december 19.

16.00

Belépő

Ingyenes

Program kategória:

Szakrális

Helyszín

Emlékkert